Ambassade van België in Argentinië
Home Ambassade en consulaten Ambassade in Buenos Aires Welkomstwoord van de Ambassadeur

Welkomstwoord van de Ambassadeur

Beste landgenoten en vrienden van België,

Langs deze weg willen mijn echtgenote en ik jullie graag welkom heten op onze website en op de Ambassade van België in Buenos Aires.

Tijdens ons verblijf in Buenos Aires hebben we kunnen verifiëren wat ik op de dag van mijn aankomst had voorspeld, namelijk dat de banden tussen onze landen in de loop der jaren sterker zijn geworden, en het is dan ook ons voornemen geweest om die banden, tijdens mijn ambtstermijn aan het hoofd van deze Ambassade, verder uit te breiden.

In de jaren dat we hier zijn geweest, hebben we veel uitdagingen en kansen gehad om de betrekkingen tussen onze landen te versterken. Een voorbeeld hiervan was de economische missie in 2018 met het bezoek van Z.K.H. Prinses Astrid; de WTO-top; de verschillende officiële bezoeken tussen ambtenaren en de ontwikkelde overeenkomsten, alsook de talloze bezoeken aan de verschillende bestemmingen in ons rechtsgebied.

In het laatste deel van ons verblijf hebben we te maken gehad met een wereldwijde pandemie die de wereld zoals we die kenden heeft veranderd. Vanaf de eerste dag hebben we ons ingezet voor de veiligheid en gezondheid van al onze landgenoten en ambtenaren. We hebben gezorgd voor de snelle repatriëring van de burgers die dat nodig hadden en voor broederlijke steun aan de plaatselijke gemeenschappen in de strijd tegen het virus met acties in Argentinië, Uruguay en Paraguay.

Vandaag, bijna aan het einde van mijn mandaat, en met de hoop die vaccinatie brengt, willen mijn echtgenote en ik onze groeten overbrengen aan de Belgische gemeenschap in Argentinië, Uruguay en Paraguay, en u onze vriendschap toevertrouwen voor de jaren die wij met u allen gedeeld hebben. U bent het die, dag na dag, ons land hier vertegenwoordigt, en het doet ons enorm veel plezier om u ons respect te betuigen.

Wij willen u nogmaals vriendelijk begroeten en u welkom heten in België.

Peter MADDENS
Ambassadeur van België in Buenos Aires