Ambassade van België in Argentinië
Home COVID-19 - ARGENTINIË

COVID-19 - ARGENTINIË

(update 11/08/2021)

Informatiedienst over de Covid-19 : 0800 222 1002 optie 1

WhatsApp +54 9 11 2256 0566

Telefoonnummers per provincie

Te downloaden "Cuidar" applicatie

Bijstand bij gendergerelateerd geweld : 144

Website van het Ministerie van Gezondheid

Om de situatie ivm de Covid-19 in Argentinië te volgen, klik hier.

 

BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-19-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Reizen naar landen buiten de Europese Unie wordt sterk afgeraden (zie ook "INGANG TOT HET LAND" hieronder).

De sanitaire noodtoestand is uitgeroepen in Argentinië per Decreet 260/2020 en verlengd bij Decreet 167/2021 tot 31/12/2021.

Decreet 494/2021 stelt de maatregelen vast die tot 01/10/2021 van kracht zijn met speciale maatregelen voor gebieden in situatie van epidemiologisch en gezondheidsalarm. De concrete uitvoering is toevertrouwd aan de provincies en aan de Ciudad Autónoma de Buenos Aires (CABA). Het is daarom raadzaam om u te informeren over de lokaal geldende maatregelen.

CIUDAD AUTÓNOMA DE BUENOS AIRES (CABA)

De maatregelen die van kracht zijn vindt u hier.

INGANG TOT HET LAND

De onderstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Argentinië is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Argentijnse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied (contactformulier).

Alleen Argentijnen, buitenlandse residenten (met geldige DNI), directe familieleden van de 2 vorige categorieën (meer informatie hier), buitenlanders die uitdrukkelijk geautoriseerd zijn door de Dirección Nacional de Migraciones en passagiers op doorreis in de internationale zone voor minder dan 24 uur mogen binnenkomen. 

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Argentijnse Ambassade in het land waar u woont (Ambassade van Argentinië in Brussel).

De sanitaire toelatingsvoorwaarden:

  1. Een elektronische beëdigde verklaring op eer binnen 48 uur vóór de reis invullen (vergeet niet een af​​gedrukte versie mee te nemen);
  2. Een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur voor de reis voorleggen. De personen die besmet zijn met Covid-19 in de 90 dagen voorafgaand aan de binnenkomst in het land dienen geen negatieve PCR-test voor te leggen. Deze laatste zullen daarentegen de resultaten van de diagnostische tests voor Covid-19 moeten voorleggen en een medische ontslag van meer dan tien dagen na genoemde diagnose moeten toevoegen;
  3. Bij aankomst in Argentinië een tweede (antigen) test ondergaan;
  4. Een quarantaine van 7 dagen uitzitten, met op de 7de dag een derde PCR) test. Bij een negatief resultaat in deze test kan de quarantaine worden afgerond;
  5. Voor niet residenten, een medische verzekering die Covid-19 dekt voorleggen;
  6. De Argentijnse overheden verplichten ook om de Cuidar”-app gedurende de eerste 14 dagen te gebruiken (enkel mogelijk als u in het bezit van een DNI bent).

De verplichte quarantaine moet uitgevoerd worden op de plaatsen die de provinciale autoriteiten of de Ciudad Autónoma de Buenos Aires hiervoor hebben aangewezen.

De kosten van de tests alsook het verblijf op de door de nationale of provinciale autoriteiten bepaalde plaatsen, indien van toepassing, zijn voor rekening van de reiziger.

  • Informatie voor de Ciudad Autónoma de Buenos Aires (CABA) hier;
  • Informatie voor de Provincie van Buenos Aires hier.

Meer informatie over toelatingseisen voor Argentinië hier.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Argentijnse Ambassade in het land waar u woont (Ambassade van Argentinië in Brussel).

De enige toegangspunten zijn de luchthaven Ezeiza, de luchthaven San Fernando, de luchthaven Jorge Newbery en de Buquebus-terminal in de haven van Buenos Aires aangezien de landgrenzen gesloten zijn.

Internationale vluchten van en naar Europa worden georganiseerd, maar de frequenties zijn sterk verlaagd. Een beperkt dagelijks quotum van passagiers die het land mogen binnenkomen, heeft een sterke impact op de beschikbare plaatsen.

CIRCULATIE BINNEN HET LAND

Decreet 494/2021 stelt de maatregelen vast die tot 01/10/2021 van kracht zijn. De concrete uitvoering is toevertrouwd aan de provincies en aan de Ciudad Autónoma de Buenos Aires (CABA). Het is daarom raadzaam om u te informeren over de lokaal geldende maatregelen. Wij nodigen u uit om de websites van de provinciale en lokale overheden te raadplegen.

De Argentijnse overheden hebben ook een website voor (momenteel enkel binnenlands) toerisme gedurende de pandemie ontwikkeld.

UITGANG VAN HET LAND

Om het land te verlaten, moet u een elektronische beëdigde verklaring op eer binnen 48 uur vóór de reis invullen (vergeet niet een af​​gedrukte versie mee te nemen);

Als u met de bus of auto reist en verschillende provincies moet doorkruisen, vergeet niet de beperkingen en toegangsvereisten die specifiek zijn voor elke provincie na te kijken. Meer informatie hier

 ***

Als u symptomen ondervindt die compatibel zijn met Covid-19, neem dan telefonisch contact op met de medische diensten (ga niet rechtstreeks naar het ziekenhuis) en breng ons onmiddellijk op de hoogte.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Argentijnse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden alle Belgische reizigers in Argentinië, als u dit nog niet hebt gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.