Ambassade van België in Argentinië
Home COVID-19 - PARAGUAY

COVID-19 - PARAGUAY

(update 13/04/2021)

Informatiedienst over de Covid-19 : +595 (0)21 237 4000

In het geval van Covid-19-symptomen, bel dan op 154

Facebook /ministeriodesaludparaguay

Twitter @msaludpy

Website van het Ministerie van Gezondheid

Om de situatie ivm de Covid-19 in Paraguay te volgen, klik hier.

 

BELANGRIJK: reizigers dienen zich ervan bewust te zijn dat nieuwe uitbraken van Covid-19 in het buitenland belangrijke gevolgen kunnen hebben voor hun reis en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden wanneer commerciële vluchten geannuleerd worden of grenzen gesloten worden.

Alle niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden (zie ook toegangsbeperkingen hieronder).

Decreet nr°5100 verlengt de maatregelen van Decreet n°5071 tot 19/04/2021. Tot die datum was het, mogen bewoners hun woning alleen verlaten tussen 05.00 uur en 23.59 uur. De andere maatregelen die van kracht zijn om de Covid-19-pandemie te bestrijden, worden in detail in Decreet n°5071 beschreven.

De situatie in de ziekenhuizen is kritiek: alle afdelingen intensieve zorgen liggen vol en er heerst een tekort aan medicijnen, medische benodigdheden en personeel.

Desondanks worden in Asunción zo nu en dan demonstraties gehouden uit onvrede met de aanpak van de coronacrisis door de regering. Hoewel grotendeels vreedzaam, worden afstandsmaatregelen niet in acht genomen tijdens de protesten. Bij confrontaties met de ordediensten zijn verschillende gewonden gevallen. Wees alert en vermijd de betogingen.

***

Ingang wordt voor Paraguayaanse staatsburgers, buitenlandse residenten alsook niet-residerende buitenlanders/toeristen toegestaan onder strikte naleving van de onderstaande voorwaarden.

De meeste landgrenzen blijven gesloten, slechts een beperkt aantal landgrenzen is open.

Meer informatie over grensposten hier.

Sinds 02/11/2020 worden boetes voor overschrijding van het toegestane verblijf opnieuw ingevoerd.

Meer informatie over dit onderwerp hier.

Gezondheidsmaatregelen voor binnenkomst in Paraguay:

  • Een Gezondheidsfiche van de Reiziger (« Ficha de Salud del Viajero ») 24 uur voor de reis online op de website van het Ministerie van Volksgezondheid invullen (vergeet niet een ​​gedrukte versie mee te nemen).
  • Een PCR-test met een negatief resultaat, uitgevoerd binnen 72 uur voor het instappen in het vliegtuig voorleggen (behalve voor kinderen onder 10 jaar die niet uit Brazilië komen).
  • Alle reizigers die uit Brazilië komen moeten, ondanks het voorleggen van een negatieve test, minimaal 7 dagen na hun aankomst in hun huis, hotel of de plaats waar ze wonen, geïsoleerd blijven (uitzondering: doorreis van minder dan 24 uur door Brazilië maar de PCR-test blijft verplicht).
  • Buitenlanders die niet-residenten/toeristen zijn, moeten een bewijs van internationale ziektekostenverzekering voorleggen, met volledige ziektekostenverzekering, die bovendien de zorgen voor Covid-19-gevallen omvat.
  • Meer informatie over de ingangsvoorwaarden (verduidelijkingen, uitzonderingen, enz.) hier.

De bovenstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Paraguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Paraguayaanse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

***

Bij koorts of een ander Covid-19 symptoom (hoest, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden), contacteer dan het nummer 154.

Zij die deze regelgeving niet respecteren kunnen beboet worden of aan gevangenisstraf worden onderworpen.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Paraguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden ook alle Belgische reizigers in Paraguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.