Ambassade van België in Argentinië
Home COVID-19 - PARAGUAY

COVID-19 - PARAGUAY

(update 19/08/2021)

Informatiedienst over de Covid-19 : +595 (0)21 237 4000

In het geval van Covid-19-symptomen, bel dan op 154

Facebook /ministeriodesaludparaguay

Twitter @msaludpy

Website van het Ministerie van Gezondheid

Om de situatie ivm de Covid-19 in Paraguay te volgen, klik hier.

 

BELANGRIJK: reizigers dienen zich ervan bewust te zijn dat nieuwe uitbraken van Covid-19 in het buitenland belangrijke gevolgen kunnen hebben voor hun reis en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden wanneer commerciële vluchten geannuleerd worden of grenzen gesloten worden.

Reizen naar landen buiten de Europese Unie wordt sterk afgeraden.

Decreet n°5790 verlengt de sanitaire maatregelen om de Covid-19-pandemie te bestrijden. Zo geldt onder andere een avondklok van 01:00 tot 05:00 ‘s ochtends. Deze maatregelen zijn van kracht tot 24/08/2021.

***

Ingang wordt voor Paraguayaanse staatsburgers, buitenlandse residenten alsook niet-residerende buitenlanders/toeristen toegestaan onder strikte naleving van de onderstaande voorwaarden.

De meeste landgrenzen blijven gesloten, slechts een beperkt aantal landgrenzen is open.

Meer informatie over grensposten hier.

Sinds 02/11/2020 worden boetes voor overschrijding van het toegestane verblijf opnieuw ingevoerd.

Meer informatie over dit onderwerp hier.

Gezondheidsmaatregelen voor binnenkomst in Paraguay:

  • Een Gezondheidsfiche van de Reiziger (« Ficha de Declaración de Salud del Viajero ») 24 uur voor de reis online op de website van het Ministerie van Volksgezondheid invullen (vergeet niet een ​​gedrukte versie mee te nemen).
  • Een COVID-19-test met negatief resultaat voorleggen van één van de volgende types: ARN: PCR-RT/LAMP/NAAT. De test moet uitgevoerd zijn binnen 72 uur voor instappen in het vliegtuig. Kinderen jonger dan 10 jaar zijn uitgezonderd van deze eis. Antigene of antilichamen tests worden niet geaccepteerd.
  • Personen die COVID-19 hebben gehad in de periode van 90 tot 14 dagen voor vertrek naar Paraguay zijn vrijgesteld van de testverplichting. Zij moeten dat wel kunnen aantonen met een positieve Covid-test uit de eerdergenoemde periode. Alleen COVID-19-tests van de volgende typen worden geaccepteerd: ARN: PCR-RT/LAMP/NAAT. Die personen moeten wel 5 dagen vanaf hun datum van aankomst in zelfisolatie thuis, in een hotel of in een andere verblijfplaats blijven.
  • Bij aankomst moeten alle reizigers – ondanks het voorleggen van een negatieve test – minimaal 5 dagen in zelfisolatie (vanaf de datum van de voorgelegde PCR-test) thuis, in een hotel of in een andere verblijfplaats blijven. Op de vijfde dag moet een nieuwe COVID-19-test worden afgenomen van een van de volgende typen: ARN: PCR-RT/LAMP/NAAT. Deze test mag alleen uitgevoerd worden door een laboratorium dat is geautoriseerd door het “Laboratorio Central de Salud Pública”. Bij een negatieve testuitslag mag men uit isolatie komen. Bij een positief testresultaat moet de zelfisolatie met 7 dagen verlengd worden en men daarna wederom een test afnemen van dezelfde kenmerken. Pas bij een negatief testresultaat mag de quarantaine afgebroken worden.
  • Ziektekostenverzekering voorleggen, met volledige ziektekostenverzekering, die bovendien de zorgen voor Covid-19-gevallen omvat. Een uitzondering geldt voor kinderen tot 18 jaar met een Paraguayaanse vader of moeder. Deze uitzondering geldt eveneens voor burgers van MERCOSUR-lidstaten en buitenlanders met residentie in Paraguay.
  • Meer informatie over de ingangsvoorwaarden (verduidelijkingen, uitzonderingen, enz.) hier.

De bovenstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Paraguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Paraguayaanse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

***

Bij koorts of een ander Covid-19 symptoom (hoest, keelpijn of ademhalingsmoeilijkheden), contacteer dan het nummer 154.

Zij die deze regelgeving niet respecteren kunnen beboet worden of aan gevangenisstraf worden onderworpen.

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Paraguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden ook alle Belgische reizigers in Paraguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.