Ambassade van België in Argentinië
Home COVID-19 - URUGUAY

COVID-19 - URUGUAY

(update 31/03/2021)

Informatiedienst over de Covid-19 : 0800 1919

WhatsApp 098 99 99 99

Messenger

Te downloaden applicatie voor Android of iOS

Website van het Ministerie van Gezondheid

Om de situatie ivm de Covid-19 in uruguay te volgen, klik hier.

 

BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-19-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Alle niet-essentiële reizen naar het buitenland zijn verboden (zie ook toegangsbeperkingen hieronder).

De sanitaire noodtoestand is uitgeroepen in Uruguay per Dekreet 93/2020.

In verband met een snelle stijging van het aantal besmettingen heeft de regering in maart 2021 besloten aanvullende maatregelen te nemen: onderwijs wordt momenteel op afstand gegeven, overheidsgebouwen zijn gesloten en ook de horeca- en toerismesector hebben met extra beperkingen te maken. Het samenscholingsverbod in de publieke ruimte (Ley 19.932) werd op 18/03/2021 verlengd en zal gelden tot 18/06/2021.

Informatie over de maatregelen die van kracht zijn om Covid-19 te bestrijden, vindt u hier.

***

De grenzen (land, rivier en lucht) met Argentinië zijn gesloten (behalve bepaalde uitzonderingen, zie hieronder), alsook degenen met Brazilië (behalve bapaalde uitzonderingen, onder andere voor grensarbeiders, zie hieronder).

Enkel de Uruguayanen en buitenlandse residenten mogen het land nog in. Een inreistoestemming moet hier aangevraagd worden.

Er worden een paar uitzonderingen gemaakt, met name om gezinshereniging en om dringende professionele redenen. De uitzonderlijke toestemming om het land binnen te komen kan hier aangevraagd worden.

Meer informatie hier.

Reguliere vluchten van en naar Europa zijn via Air Europa en Iberia beschikbaar. Gelieve de websites van deze luchtvaartmaatschappijen te raadplegen voor meer informatie.

De maatschappij Buquebus biedt boten 1 dag per week aan tussen Montevideo en Buenos Aires.

Iedereen, ongeacht zijn nationaliteit, die het land binnenkomt, moet:

  • Het formulier "Traveler’s Health Declaration" ondertekenen;
  • Een temperatuurcontrole (en andere mogelijke medische tests) ondergaan;
  • Een mondmasker dragen wanneer een afstand van 2 meters niet gerespecteerd kan worden;
  • Het negatieve resultaat van een PCR-test uitgevoerd uiterlijk 72 uur voor aanvang van de reis kunnen aantonen (uitzondering: kinderen jonger dan 6 jaar). De PCR-test moet in het Spaans, Engels, Frans, Italiaans of Portugees worden geschreven. Als het in een andere taal is geschreven, moet het vergezeld gaan van een officiële vertaling in het Spaans of Engels;
  • Een geldige ziektekostenverzekering die de Covid-19 dekt hebben;
  • Een verplichte afzondering van 7 dagen respecteren en ofwel, op de 7e dag, een nieuwe PCR-test ondergaan, ofwel de verplichte afzondering met 7 dagen verlengen om 14 dagen afzondering vanaf de datum van binnenkomst in het land te bereiken
  • U vindt gedetailleerde informatie hier.

De bovenstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Uruguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Uruguayaanse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

***

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden ook alle Belgische reizigers in Uruguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.