Ambassade van België in Argentinië
Home COVID-19 - URUGUAY

COVID-19 - URUGUAY

(update 19/08/2021)

Informatiedienst over de Covid-19 : 0800 1919

WhatsApp 098 99 99 99

Messenger

Te downloaden applicatie voor Android of iOS

Website van het Ministerie van Gezondheid

Om de situatie ivm de Covid-19 in uruguay te volgen, klik hier.

 

BELANGRIJK: reizigers dienen er zich van bewust te zijn dat nieuwe Covid-19-uitbraken in het buitenland hun reis sterk kunnen beïnvloeden en dat een repatriëring niet gegarandeerd kan worden indien commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen worden gesloten.

Reizen naar landen buiten de Europese Unie wordt sterk afgeraden (zie ook toegangsbeperkingen hieronder).

Alle informatie over Covid-19 in Uruguay, vindt u hier.

***

De grenzen (land, rivier en lucht) met Argentinië zijn gesloten (behalve bepaalde uitzonderingen), alsook degenen met Brazilië (behalve bepaalde uitzonderingen, onder andere voor grensarbeiders).

Enkel de Uruguayanen en buitenlandse residenten mogen het land nog in

Er worden een paar uitzonderingen gemaakt, met name om gezinshereniging en om dringende professionele redenen. De uitzonderlijke toestemming om het land binnen te komen kan hier aangevraagd worden.

Meer informatie hier.

Reguliere vluchten van en naar Europa zijn via Air Europa en Iberia beschikbaar. Gelieve de websites van deze luchtvaartmaatschappijen te raadplegen voor meer informatie.

De maatschappij Buquebus biedt boten 3 dagen per week aan tussen Montevideo en Buenos Aires.

Iedereen, ongeacht zijn nationaliteit, die het land binnenkomt, moet:

  • Een Inreisvergunning voor Uruguay aanvragen (« Autorización de Ingreso al Uruguay ») (niet-residerende buitenlanders);
  • Een Gezondheidsverklaring van de Reiziger invullen (« Declaración de Salud del Viajero »);
  • Een negatief resultaat van een PCR-test die uiterlijk 72 uur voor aanvang van de reis is uitgevoerd voorleggen (uitzonderingen: kinderen jonger dan 6 jaar en, onder bepaalde voorwaarden, mensen die recent Covid-19 gehad hebben);
  • Over een medische verzekering die Covid-19 dekt en die geldig in Uruguay is beschikken;
  • Een verplichte 7-daagse isolatie respecteren en op de 7e dag een nieuwe PCR-test laten uitvoeren (uitzonderingen: onder bepaalde voorwaarden, mensen die gevaccineerd zijn of die recent Covid-19 gehad hebben);
  • Gedetailleerde informatie (uitzonderingen, enz.) vindt u hier.

De bovenstaande informatie met betrekking tot toelatingseisen voor Uruguay is louter indicatief. We herinneren u eraan dat alleen de Uruguayaanse overheden u volledige en up-to-date informatie kunnen verstrekken over de voorwaarden voor toegang tot hun grondgebied.

***

Gedetailleerde informatie (in het Spaans) is te vinden op de website van het Uruguayaanse Ministerie van Volksgezondheid.

Voor alle praktische vragen met betrekking tot uw reis, nodigen wij u uit om eerst uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau en/of verzekeringsmaatschappij te raadplegen.

We raden ook alle Belgische reizigers in Uruguay, die dit nog niet hebben gedaan, sterk aan om zich in te schrijven op TravellersOnline.