Ambassade van België in Argentinië

België in Argentinië, Paraguay en Uruguay

COVID-19

 
Informatie over de situatie in Argentinië.
Informatie over de situatie in Paraguay.
Informatie over de situatie in Uruguay.

TERUGKEER/REIS NAAR BELGIË

 • Argentinië en Paraguay worden als "rode zones" beschouwd. Dit betekent dat u bij terugkeer/aankomst in België 14 dagen in strikte quarantaine thuis moet blijven en PCR testen moet ondergaan (meer informatie: www.info-coronavirus.be).
 • Elke persoon (ongeacht zijn nationaliteit) die vanuit het buitenland naar België terugkeert of langer dan 48 uur in België wil blijven, moet een identificatieformulier (Passenger Locator Form) voor uw vertrek invullen. Klik hier om het formulier in te vullen. Het formulier kan worden gecontroleerd door de luchtvaartmaatschappij en/of aan de grens.
 • Wij raden u ook aan het reisadvies van onze Ambassade in uw transitland(en) te raadplegen om zich te informeren over de geldende transitmaatregelen en om bij twijfel contact op te nemen met onze collega's.

 

BEPERKINGEN OP DE TOEGANG TOT HET BELGISCH GEBIED EN VISUMAANVRAGEN

 • Wat de toegangsbeperkingen op het  Belgisch grondgebied betreft, gelieve de website van de Dienst VreemdelingenZaken te raadplegen hier. U vindt een praktische samenvatting in het gedeelte "Visa voor België" van onze website (in het Spaans).
 • Voor visumaanvragen, gelieve het gedeelte "Visa voor België" van onze website (in het Spaans) te raadplegen.

 

CONSULAIRE DIENSTEN

In het kader van de situatie in Buenos Aires in verband met het coronavirus Covid–19, onze consulaire balie is open voor het publiek enkel op afspraak en voor verzoeken die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd.

Andere verzoeken die op afstand kunnen worden uitgevoerd moeten per e-mail en/of per post worden verzonden.

 • Inschrijvingsaanvraag : per mail of per post ;
 • Aanvraag van een gewoon paspoort : online afspraak (uitzonderlijk slechts één afspraak per gezin, gelieve de achternaam en voornamen als opmerking te vermelden bij het maken van de afspraak) ;
 • Afhalen van paspoort(en) : een OCA-postzegel van 100 gram met ontvangstbewijs opsturen (een OCA-postzegel van 500 gram in het geval van verschillende paspoorten) ;
 • Aanvraag van een eID : per post ;
 • Activering van een eID : in geval van gerechtvaardigde dringendheid, gelieve met ons op te nemen;
 • Bijwerken van de burgerlijke stand : per post ;
 • Nationaliteit : per e-mail en/of per post, afhankelijk van de te verzenden documenten (voor ondertekening van de akte: overeen te komen voorwaarden) ;
 • Aanvraag van een levensbewijs : per mail of per post (wij nemen met u telefonisch contact met u op) ;
 • Aanvraag van visum kort verblijf : alleen bepaalde aanvragen, online afspraak na het invullen van het aanvraagformulier (meer informatie hier) ;
 • Aanvraag van visum lang verblijf alleen bepaalde aanvragen, per post (meer informatie hier).

SPECIALE MAATREGELEN WEGENS COVID-19 GEDURENDE UW AFSPRAAK

U bent welkom op het Consulaat zolang u geen symptomen hebt die met Covid-19 compatibel zijn. Wij verzoeken u vriendelijk de volgende maatregelen nauwgezet te respecteren:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht;
 • Bij de ingang van het gebouw zijn handdesinfectie en temperatuurmeting (<37,3 °) vereist;
 • Alleen mensen met een afspraak worden toegelaten. Elke begeleider zal buiten het gebouw moeten blijven (behalve minderjarigen en mensen met een handicap);
 • Aan de balie wordt een nieuwe handdesinfectie aangevraagd;
 • Wij vragen u vriendelijk om uw eigen zwarte balpen mee te nemen.

Wij danken u voor uw begrip.

Nieuws

28 sep

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, en de ambassadeur van de Verenigde Staten bij het Koninkrijk België, Ronald Gidwitz, hebben op maandag 28 september een “preclearance”-overeenkomst ondertekend. “Preclearance” is een procedure waarbij vliegtuigpassagiers met bestemming Verenigde Staten al in Brussels Airport de Amerikaanse migratie- en douanecontrole doorlopen, wat tijdwinst oplevert bij aankomst.

25 sep

Vandaag zal minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin samen met de Europese commissaris voor crisisbeheer Janez Lenarcic en de Nigerese minister van Milieu Almoustapha Garba een evenement op hoog niveau organiseren over de humanitaire gevolgen van klimaat- en conflict-gerelateerde risico's. Dit evenement wordt georganiseerd in de marge van de Algemene Vergadering van de VN.

24 sep

Vandaag vindt in de marge van de High Level Meeting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de virtuele ministeriële bijeenkomst over R2P – de Responsibility to Protect - plaats.

24 sep

Minister Goffin neemt vandaag deel aan een debat op hoog niveau van de VN-Veiligheidsraad over het thema "Global Governance na de COVID-19-pandemie".

21 sep

21 september is de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. België is stichtend lid van de VN en de allereerste voorzitter van de Algemene Vergadering was minister van Buitenlandse Zaken Paul-Henri Spaak . Geconfronteerd met de uitdagingen van onze tijd blijft België meer dan ooit overtuigd van het belang van de rol van de Verenigde Naties en het multilateralisme bij het zoeken naar doeltreffende en harmonieuze oplossingen om vrede en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Dit engagement blijkt ook uit het mandaat in de Veiligheidsraad, waar België voor de 6e keer werd verkozen.