Ambassade van België in Argentinië

België in Argentinië, Paraguay en Uruguay

COVID-19

 
Informatie over de situatie in Argentinië.
Informatie over de situatie in Paraguay.
Informatie over de situatie in Uruguay.

TERUGKEER NAAR BELGIË

  • We vestigen er uw aandacht op dat u bij terugkeer in België 14 dagen thuis in strikte quarantaine moet blijven (meer informatie: www.info-coronavirus.be).
  • Elke reiziger (ongeacht zijn nationaliteit) die vanuit een extra-Schengen-land naar België afkomt is verplicht het formulier "Public Health Passenger Locator Form" in te vullen voorafgaand aan de reis. Bij aankomst in België moet het formulier worden overhandigd aan de daartoe aangewezen autoriteiten aan de grens. Dit betreft een sanitaire maatregel ingesteld door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Nadere informatie vindt de passagier op het formulier zelf terug. Het formulier vindt u op deze website.

HULP AAN MOMENTEEL GESTRANDE BELGEN

Bent u momenteel als Belg gestrand in Argentina, Paraguay of Uruguay? We doen er alles aan om samen met jou naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat je zelf kan doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

Voor verdere vragen kunt u ons per telefoon (van maandag tot vrijdag van 9:00 uur  tot 13:00 uur) op +54 11 4313 7272 of per e-mail op BuenosAires@diplobel.fed.be contacteren.

In geval van noodsituatie, zijn we altijd bereikbaar op +54 9 11 4414 4589 (ook via WhatsApp).

Raadpleeg ook regelmatig onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de vluchtmogelijkheden.

Zoals minister Goffin opmerkte in zijn brief van 17 maart, staan we voor uitzonderlijke omstandigheden en is soms wat geduld nodig. Alvast bedankt voor uw begrip.

CONSULAIRE DIENSTEN

In het kader van de situatie in Argentinië in verband met het coronavirus Covid–19, onze consulaire balie is gesloten voor het publiek tot nader order behalve voor dringende verzoeken die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd (alleen op afspraak).

De mogelijkheid om online een afspraak te maken is tijdelijk opgeschort. Om een ​​afspraak te maken, gelieve ons per telefoon (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur) op +54 11 4313 7272 of per e-mail op BuenosAires@diplobel.fed.be te contacteren.

Onze consulaire diensten blijven echter op afstand opereren.

Niet-dringende verzoeken die niet op afstand kunnen worden uitgevoerd, moeten worden uitgesteld.

  • Inschrijvingsaanvraag op het Consulaat : per mail of per post;
  • Aanvraag van een gewoon paspoort: niet beschikbaar;
  • Afhalen van paspoort(en) : een OCA-postzegel van 100 gram met ontvangstbewijs opsturen (een OCA-postzegel van 500 gram in het geval van verschillende paspoorten);
  • Aanvraag van een identiteitskaart: per post;
  • Bijwerken van de burgerlijke stand: per post;
  • Aanvraag van een levensbewijs: per mail of per post;
  • Aanvraag van visum kort verblijf: beperkte gevallen (meer informatie hier);
  • Aanvraag van visum lang verblijf: beperkte gevallen (meer informatie hier).

Wij danken u voor uw begrip.

 

Nieuws

04 jul

De COVID-19-crisis heeft alle gewoontes door elkaar geschud en iedereen gedwongen bepaalde werkwijzen te herzien. Dit was ook het geval voor de FOD Buitenlandse Zaken, waar telewerken de regel is, ook al moet de FOD een van zijn fundamentele taken uitvoeren: het bijstaan van Belgen in het buitenland. Niet eenvoudig toen de crisis wereldwijd was: "Het is alsof je 200 aardbevingen en vele naschokken tegelijk hebt gehad, ook in België", zegt minister Goffin.

02 jul

De minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), verklaart dat: "Naar aanleiding van de goedkeuring op 30 juni van de Europese aanbeveling die niet-essentiële reizen uit een 15-tal landen buiten de Europese Unie geleidelijk aan toestaat, is België begonnen met overleg met deskundigen van de betrokken overheidsdiensten om te komen tot een voorzichtige heropening van zijn grenzen".

02 jul

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin verwelkomt de nieuwe conclusies van de Raad van de Europese Unie over de betrekkingen tussen de Europese Unie (EU) en Afrika, het die op dinsdag 30 juni 2020 aangenomen werden en waaraan België actief heeft bijgedragen en die als basis zullen dienen voor de discussies om de relatie met onze Afrikaanse partners te herdefiniëren.

01 jul

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin verwelkomt de resolutie die de VN-Veiligheidsraad in New York vandaag heeft aangenomen over de Covid-19-pandemie. De Veiligheidsraad roept met resolutie 2532 op tot humanitaire wapenstilstanden van negentig dagen in alle conflictgebieden wereldwijd, om het hoofd te kunnen bieden aan de Covid-19-pandemie.

30 jun

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin is tevreden dat de internationale conferentie ‘Supporting the future of Syria and the region’, die vandaag 30 juni 2020 in virtuele vorm plaatsvond, erin geslaagd is om de aandacht te vestigen op de moeilijke humanitaire situatie van de Syrische bevolking en daarnaast te pleiten voor hernieuwde inspanningen voor een politieke oplossing voor het conflict in Syrië.